INGA 3D - Creative Transfer of Competence in 3D Footwear CAD to VET Professionals 2013-2015-proiect TOI (Transfer of innovation)

http://inga3d.eu/

 

Proiectul INGA 3D are ca scop principal transferul și extinderea soluțiilor software inovatoare și a celor mai înalte tehnologii 3D, produse de Spania și dedicate proiectării asistate de calculator a încălțămintei, în patru variante complementare:

  • prin transferul de inovare în alte țări, și anume, Romania, Portugalia și Marea Britanie;
  • prin dezvoltarea de abilități și competențe în domeniul proiectării 3D asistate de calculator a încălțămintei, care le va permite specialiștilor din domeniu (profesori, traineri și tutori) să predea cursuri tehnice asistate de calculator în vederea susținerii creativității și inovării pentru studenți/cursanți;
  • prin elaborarea de conținuturi de curs și instrumente de suport pentru e-learning bazate pe unități de instruire și dezvoltare a competențelor în vederea asigurării unei verificări, evaluări și validări eficiente.
  • prin dezvoltarea unei platforme de învățare online.

Parteneriatul cuprinde universități, centre de cercetare și de instruire, centre de formare pentru adulți și companii din domeniul IT. Consorțiul este format din parteneri cu o bogată experiență pedagogică în dezvoltarea și evaluarea metodologiilor pentru educație și pentru formarea vocațională tehnică. De asemenea, unii dintre parteneri au și o vastă experiență în instruirea vocațională, cercetare și dezvoltare în industria de încălțăminte.

Produsele proiectului au ca scop introducerea de soluții inovatoare pentru e-learning, în vederea testării și validării de noi metode și abordări de predare adecvate pentru formarea vocațională în domeniul proiectării asistate de calculator a încălțămintei. Platforma on-line va integra diferite scenarii flexibile de învățare pentru integrarea unor diverse instrumente de învățare. Conținut noilor cursuri și ghidul acestora vor fi elaborate, dezvoltate, testate și evaluate în concordanță cu cele mai potrivite practici identificate de către parteneri în propriile instituții, țări sau în Europa. Acest lucru va contribui la dezvoltarea abilităților și competențelor specialiștilor din domeniu pentru a putea face față viitoarelor provocărilor.

 

INGA 3D External Evaluation Call for Tenders